Održan koncert

“Pjesma nad pjesmama” oduševila posjetitelje

 

Prva promocija albuma franjevačke duhovne glazbe “Pjesma nad pjesmama – izbor pjesama VIS-a Jukić” pred brojnom publikom održana je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 4. 10. 2015. na blagdan sv. Franje.

Vrhunski glazbenici svojim su nastupom i izvedbama oduševili sve nazočne i priredili uistinu jedinstven ugođaj i doživljaj duhovne glazbe. Ovo je ujedno i prvi koncert duhovne glazbe organiziran u Bosni i Hercegovini na ovoj razini.

Na početku koncerta, voditeljica programa Nikolina Veljović pozdravila je sve posjetitelje i gledatelje, nakon čega su se u ime organizatora i pokrovitelja nazočnima obratili fra Janko Ćuro, ravnatelj FMC Svjetlo riječi, dr. Vine Mihaljević iz Udruge đaka FKG Visoko i dr. Ivo Komšić, gradonačelnik Grada Sarajeva.

Izvođači

 

Svojim nastupima večer su obogatili Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Ivane Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, Djordjija Palić, Ivan Mikulić te bogoslovi aktualnog sastava Jukić

Pri završetku koncerta provincijal fra Lovro Gavran izrazio je svoje zadovoljstvo koncertnom promocijom koja je prije svega humanitarne naravi, a prihodi od ulaznica bit će korišteni za opremu Centra za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama Nada kod Tomislavgrada i siromašnim đacima i studentima na franjevačkim učilištima Bosne Srebrene.

Na koncu su svi izvođači izašli na pozornicu i izveli pjesmu Milost, a publika je svoje impresije cjelokupnim događajem iskazala gromoglasnim pljeskom.

 

Izvor: www.svjetlorijeci.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *