Sretan Uskrs

Dragi članovi Udruge đaka FKGV-Zagreb,

u ovim našim vremenitim i bremenitim životima u kojima grčevito tragamo za sigurnošću i ugodom života za nas i naše najdraže, sve više doživljavamo nesigurnost, neizvjesnost i strahove svih vrsta i uzroka.
Čovjek se upustio u osamostaljeno upravljanje životnim rizicima pouzdavajući se u raspoloživa suvremena, često vrlo tehnološki razvijena, sredstva i rješenja.
Ipak ključnim životnim rizicima ne upravlja i tu je izvor ljudskih nedaća kako u pojedinačnom životu tako i u životu ljudskih zajednica.
Svakodnevica nam uporno sakriva vječnost i pogled nam često doseže samo s ove strane smrti – izvora straha svih strahova. Mnogi su danas podlegli besmislu ovakvog, naoko ugodnog, života. Mnoge obuzima beznađe i očaj.
A imamo objavljenu Radosnu vijest!
Isus, naš Spasitelj, znajući za ljudsku muku, postade jedan od nas,, pokaza nam kako čovjek treba živjeti, podnese muku , umri i uskrsnu kako bi svatko od nas imao život, život u dostojanstvu Božje djece, život vječni u potpunoj radosti i zajedništvu s Njim.
Uskrs poništava granice između ovozemaljskog i vječnog, vremenitog i bezvremenskog. Uskrs nas poziva na plemenitost i dobrotu u našoj svakodnevici, traži da se rodimo, nanovo, po Duhu i da nam blaźenstva budu putokazi za radostan život na putu prema vječnoj Radosti.
Uskrsli Krist je svojim uskrsnućem učinio čovjeka u njegovoj cjelovitosti duhovno- tjelesnog bića, najvažnijim i najdostojanstvenijim među svim Božjim stvorenjima na zemljii i nebesima.
Nama neshvatljiva i ljudskom umu nezamisliva ljubav!
To je isključivo Božje djelo!
Na takvu ljubav Milosrdnog Oca naše ljudsko srce mora odgovoriti ganućem i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu, odmah i u svakom vremenu i svim okolnostima, svjesni ove veličanstvene istine naše kršćanske vjere.
Svima vama, dragi članovi naše Udruge, vašim najdražima i svim bližnjima, u ime svih tijela Udruge i svone ime sretan i radostan Uskrs.

Srdačan pozdrav,

Vinko Hrkać, predsjednik