Sretan Uskrs

„No oni navaljivahu: ostani s nama jer zamalo će večer i dan je na izmaku. I uniđe da ostane s njima… Oni im rekoše, doista uskrsnu Gospodin i ukaza se Šimunu!“ (Lk 24, 29 i 34).

 

Poštovani dobročinitelji, prijatelji i članovi Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije – Visoko!

 

U ovo uskrsno vrijeme mislimo na svoje najmilije, na članove i obitelji naše Udruge kao i na sve ljude dobre volje. Danas, kao i u proteklom vremenu, zaokuplja nas opća zdravstvena situacija, epidemija i pandemija koronavirusa koja već traje više od godine dana i koja mijenja individualne, kulturne, društvene i religijske navike, običaje, uzrokujući nove zdravstvene probleme samoće, izolacije, depresije, anksioznosti i sl. Obnova Zagreba nije počela od prvog potresa, a zadesio nas je drugi, jači. Potresi i covid 19 uzrokuju i gospodarsku krizu u kojoj se pokazuje velika solidarnost sa siromašnima, s ugroženima, s onima koji su najviše potrebiti, u čemu, prema vlastitim, saznanjima i mogućnostima, i naši visočki đaci, članovi naše Udruge, pokazuju znatnu solidarnu ljubav.

U vremenu kušnje, zbunjenosti, bez jasnih obzorja, u trenutku kada i „drugi covidovski“ Uskrs slavimo, pokatkad i sami umorni, postavljamo pitanja na koja uskrsli Krist daje odgovore: došao sam spasiti vas, iscijeliti, osloboditi od grijeha i učiniti vas slobodnom djecom Božjom. Da, mi smo u Božjim rukama. On nas ne napušta. Bog je s nama do svršetka svijeta.

U tom duhu posebno smo zajedno s onima koje je ova epidemija pogodila i molimo da razdoblje koronavirusa čim prije završi kako bismo se vratili „redovitom životu“. Susrećemo se s brojnim poteškoćama u pogledu putovanja i susreta. Granice su bile zatvorene, a neke su i danas. Premda živimo u posebnim okolnostima epidemije, to nas ne može udaljiti od ljubavi Božje, a i od naše međusobne bratske i visočke ljubavi i zajedništva.

Potaknuti tom ljubavlju i sviješću kako je uskrsli Krist s nama – svima vama i vašim obiteljima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Predsjedništvo UĐFKG