Sretan Uskrs

Uvečer toga prvoga dana u sedmici, dok su vrata (kuće) gdje bijahu učenici bila zatvorena zbog straha od Židova, dođe Isus, stade pred njih te im reče: „Mir vama!“ (Iv.20,19-20)

Poštovani dobročinitelji, prijatelji i članovi Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije – Visoko!

Dok su danas vrata crkava zatvorena, nalazimo se u korizmi i dok ovo pišem u Velikom Tjednu. Iščekujemo naš najveći blagdan Uskrs. Ove godine, za razliku od prijašnjih godina, dočekat ćemo Uskrs u svojim kućama, obiteljima ili već negdje neki možda i sami, pa čak možda i u bolnicama ili izvan svoga doma.

Tjeskoba pomiješana s tugom i nevjericom uvukla se u nas i naše duše poradi nemoći da sudjelujemo na obredima i sjedinimo se s našim Gospodinom. Mišljenja i misli su nam kao i osjećaji, zbog ove i ovakve situacije s koronom, dosta nesređene, rastrgane i sve u nama govori da se ne mirimo s ovakvim stanjem. Ali stvarnost je neminovna.

Stoga, unatoč ovakvim okolnostima, Uskrsli Gospodin, nama vjernicima i svim ljudima dobre volje daje radost i daje „Mir nama“. Ovaj mir Uskrslog Gospodina neka dođe i ostane u svima vama i nama.

Pogotovo smo u mislima i s našim građanima i sugrađanima zagrepčanima koje pogodi u ovim vremenima i jaki potres te u njihove živote donese još jedan veći nemir.

U mislima i molitvama sa svima koji pate, a posebno s bolesnima i onima čiji su domovi stradali i svim dobročiniteljima, i članovima Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije – Visoko želimo i ovaj Uskrs sretan i blagoslovljen.  Čuvajte se i ostanite nam zdravi i radosni!

Predsjedništvo UĐFKG