Duhovski susret

DUHOVSKI SUSRET

članova i prijatelja Udruge đaka

Franjevačke klasične gimnazije – Visoko iz Zagreba

U Zagrebu je 22. svibnja 2010. godine, u restoranu «Zlatna medalja» i na sportskim terenima poduzeća Zagrebačke otpadne vode d.o.o. (ZOV), Čulinečka cesta 287, 10040 Zagreb, održan prvi Duhovski susret simpatizerâ, prijateljâ i članovâ Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba koji je u ime Udruge organizirao njen Odbor za sport i rekreaciju.

Na poziv Predsjedništva Udruge za boljim međusobnim upoznavanjem i zajedničkim druženjem s obiteljima uz prisjećanje nezaboravnih visočkih dana provedenih u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko odazvali su se brojni prijatelji i članovi iz Austrije i Hrvatske. Na zajedničkom druženju od 9 do 20 sati navečer sudjelovalo je preko osamdeset sudionika. Sportski tereni oživjeli su raznim natjecanjima. Igrao se nogomet, tenis, košarka, rukomet, a djeca su posebice uživala u odbojci. Vatreno se navijalo, dok su se supruge i djeca na šetnicama upoznavali. Natjecanje u tenisu organizirao je Anto Franjičević koji je ovom prigodom i nabavio prigodne pehare koji je za prvo mjesto dobio Ivo Slišković, a drugo mjesto Anto Franjičević.

Na druženju je bilo preko trideset djece, tridesetak članova Udruge, desetak prijatelja i simpatizera Udruge, petnaestak naših supruga koje su raznim kolačima obogatili zajednički ručak na kojemu se tražio tanjur više. Za organizaciju i realizaciju duhovskog druženja posebice su se brinuli Leonardo Jolić i Nenad Marijan kao članovi odbora Za sport i rekreaciju Udruge uz svesrdnu pomoć Zdenka Osmakčića, Jure Stipića i Stipe Beškera, a sve troškove druženja podijelili su Leonardo Jolić i Anto Franjičević. Ovom prigodom od srca im zahvaljujemo.

Prvi „Duhovski susret“ podsjetio nas je na godišnju visočku „Celestinijadu“, koju bismo mogli u Zagrebu nazvati „Ignacijada“ u čast profesora 68 visočkih generacija prof. dr. fra Igancija Gavrana.

Zajedničko druženje „Duhovski susret“ Zagreb 2010. godine odvijalo se prema predviđenom dnevnom programu od sakupljanja sportskih ekipa, različitih sportskih aktivnosti i druženja, zajedničkog ručka do popodnevnih sportskih aktivnosti. Stoga je prvi „Duhovski susret“ bio „živa franjevačka meditacija“, a svi su sudionici potpuno zadovoljni otišli zahvaljujući na dočeku, susretu i organizaciji.

Pregledajte foto galeriju!


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *