Čestitka

Dragi članovi Udruge đaka,

evo nas na kraju još jedne godine u kojoj smo se susretali kao nikad dosad, veselili jedni drugima i svemu što nas vraća na naše duhovno izvorište – na našu Gimnaziju i sjemenište.
To duhovno izvorište uvelo nas je u višu razinu zajedništva koji nazivamo visočki duh. Mi znamo da je bit tog duha sam Isus Krist koga je tako dosljedno nastojao slijediti sveti Franjo i njegova braća, naši učitelji i odgajatelji. “Gospodin mi je dao braću” reče u zanosu zahvalnosti Sv. Franjo.
Svake godine nam se uporno objavljuje milosrdni Bog u svom novorođenom sinu Isusu navješćujući novi svijet i novog čovjeka, Božje kraljevstvo praštanja i dobrote.
U Isusu je ostvareno Božje kraljevstvo. On nam je put, istina i život. Na svakom od nas je red da u naša srca pustimo Božji poredak, da se opredijelimo za činjenje dobra i suzdržavamo od zla i osuda i sve će u našim životima postati smisleno, radosno i spasonosno.
Bit će “Mir i dobro”.
Uronjen u gornje misli, dragi članovi Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko – Zagreb, vama, svakom ponaosob, članovima vaših obitelji i zajednica, svima onima do kojih vam je stalo, u ime svih tijela Udruge i svoje osobno ime želim čestit Božić i sretnu i blagoslovljenu 2023. godinu.

Vinko Hrkać, predsjednik Udruge
U Zagrebu, 21. 12.2023. godine