Pomoć studentima, bivšim đacima Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog – nastavak akcije

Poštovani članovi Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko!

U protekloj akademskoj godini imali smo akciju pomoći socijalno ugroženim studentima, bivšim đacima FKG iz Visokog. Tom akcijom i prilozima koje su pojedini članovi UĐFKGV iz Zagreba uplatili na račun Udruge u te svrhe, pomoglo se je jednoj studentici koja je uspješno završila proteklu akademsku godinu, tj. prvu godinu studija i koja upisuje ove akademske 2021/2022. godine drugu godinu studija. Jasno, potrebe su u ova vremena, a posebno ako uzmemo okolnosti u kojima se nalazimo i u kojima se nalaze bivši đaci FKGV, i dalje velike i mnogo veće nego smo mi članovi kao Udruga u mogućnosti sve pratiti. Ali svaka pomoć dobro dođe.

Stoga je Predsjedništvo UĐFKGV iz Zagreba, na svojoj 24. sjednici jednoglasno donijelo odluku da se ova akcija, hvale vrijedna, kako osjećaju mnogi članovi naše Udruge, nastavi i ove akademske godine. Time bi pomogli i ove godine da studentica koju smo prošle godine pomogli i koja se iskreno zahvaljuje da i ove godine nesmetano i uspješno završi studentsku godinu uz potporu koju bi joj u financijskom dijelu pomogli jer su okolnosti i dalje takve da ista nema drugih mogućnosti i sredstava za platiti smješta i hranu u studentskom domu u Zagrebu.

Ukoliko sredstva u svrhu pomoći studentima, bivšim đacima FKGV, od uplata članova budu izdašnija, biti će usmjerena na pomoć i drugim potrebnim studentima, bivšim đacima Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog.

Financijska sredstva se uplaćuju na račun „Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba“ s naznakom – svrha, pomoć studentima -, (Broj IBAN – HR6223400091110152376) kako bi se na računu vidjelo za što su ta sredstva namijenjena i kako bi se u tu svrhu mogla koristiti.

Uz iskrenu zahvalnost svim članovima Udruge, koji su to učinili protekle godine i koji će to učiniti i u ovoj narednoj akademskoj godini, iskreno se zahvaljujem u ime članova Predsjedništva Udruge i prenosim iskrenu zahvalnost studentice koja je ta sredstva primila u protekloj godini kao i za buduća koja budu uplaćena u te svrhe.

S poštovanjem i pozdravom mir i dobro!

Mato Topić, predsjednik