Obavijest

POŠTOVANI ČLANOVI I PRIJATELJI „UDRUGE ĐAKA FRANJEVAČKE KLASIČNE GIMNAZIJE VISOKO IZ ZAGREBA“

u ovom trenutku epidemije i pandemije koronavirusa, koja nas je sve ‘zarobila’, razmišljamo kako biti blizu bolesnima, siromašnima, usamljenima? Kako pomoći svim potrebitima? Kako biti solidaran s medicinskim i liječničkim osobljem i svim onima koji služe najpotrebitijima i najugroženijima, bolesnicima od koronavirusa, a i drugim bolesnicima. Ovo je trenutak, vrijeme u kojemu smo, prema mogućnostima, svi pozvani na solidarnost, pri čemu smo, jasno, svjesni naših ograničenja.

Ovom prigodom pozivam sve članove i prijatelje Udruge, koji to mogu, i žele, na solidarnost i pomaganje našim bivšim đacima Franjevačke klasične gimnazije u Visokom – a što je i jedna od osnovnih ciljeva naše Udruge. Pozvani smo i na konkretnu solidarnost. Naime, na solidarnost smo pozvani, kao Udruga, dopisom ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog. Ravnatelj se obratio predsjedniku Udruge s pozivom na solidarnost u vidu stipendije za jednu učenicu koja je završila Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Učenica je rođena 2001. u Livnu, Bosna i Hercegovina, završila Osnovnu školu “Omer Mušić” i Glazbenu školu “Katarina Kosača Kotromanić”, u ljeto 2020. godine završila Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Tijekom pohađanja FKG-a boravila je u Konviktu. Trenutno je upisana na prvu godinu redovitog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija smještena je u Studentskom domu Stjepan Radić, a zbog trenutne pandemije sve obveze prema fakultetu izvršava online. Tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja bila je odlična učenica s primjernim vladanjem te je bila uključena u više različitih vannastavnih aktivnosti i projekata, a sudjelovala je na više različitih županijskih, federalnih i međunarodnih natjecanja (matematika, fizika, grčki i latinski jezik te glazbena umjetnost). Studentica živi u Podjelavićima, župi Kraljeva Sutjeska. Zbog teške financijske obiteljske situacije nije u mogućnosti nastaviti navedeni studij u Zagrebu, a to je bio i povod da se obrati s molbom za malu pomoć, za solidarnost kako bi uspješno nastavila svoje studijsko obrazovanje.

Za svaku pomoću, od srca zahvaljuje.

Prema uobičajenoj praksi Udruge, svi vi koji želite, i možete, sudjelovati u ovoj solidarnosti i donirati sredstva, molimo vas da uplate izvršite na račun „Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba“ – PBZ br. r. HR6223400091110152376 s naznakom – studentska stipendija. (Okvirno, na mjesečnoj razini, subvencionirani smještaj i prehrana iznose između 1200 i 1500 kuna. Ovisno u kojemu domu i kojim sobama se dobije smještaj). O tijeku solidarnosti i donacijama, članovi Udruge bit će obaviješteni krajem siječnja 2021.

Na dobro vam došlo Isusovo porođenje i sretna Nova 2021.

Mir i dobro!

Predsjedništvo Udruge đaka

Franjevačke klasične gimnazije Visoko – Zagreb