20. izborni sabor Udruge

20. izborni sabor Udruge đaka franjevačke klasične gimnazije Visoko
Franjevački samostan sv. Ilije u Zagrebu

Dvadeseti izborni sabor Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba održan je 10. lipnja 2017. u prostorijama samostana bosanskih franjevaca Svetog Ilije u Zagrebu i u franjevačkoj župi Svete Marije Evanđeoske Sesvetska Sopnica, Ul. Roberta Močiljanina 14/a,10040 Dubrava – Zagreb. Sabor je započeo s euharistijskim slavljem koje je predvodio prof. dr. sc. fra Božo Lujić u koncelebraciji fra Zvonke Miličića ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije Visoko i Stipe Šarića trajnog đakona iz Zagreba. Za vrijeme mise i za vrijeme sabora svirala je i pjevala duhovna grupa „RiM“ iz Zagreba.

Na saboru je sudjelovalo četrdeset i pet članova Udruge koji su jednoglasno usvojili sve izvještaje te jednoglasno izabrali nova tijela Udruge.

 

Novi članovi tijela Udruge su:

Članovi Predsjedništva Udruge: Mato Topić, Ivica Pavlić, Ivan Zeba, Stanko Komšo, Stipe Šarić trajni đakon, Vinko Bakula, Mato Pelivan, Anto Franjičević i Vine Mihaljević. Na svojoj prvoj konstituirajućoj sjednici članovi Predsjedništva izabrali su Matu Topića za predsjednika Predsjedništva Udruge koji je ujedno i predsjednik Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba.

Tajnik: Vinko Jelušić

Rizničar: Nenad Marijan

Nadzorni odbor: Vinko Hrkać predsjednik, Ivica Brkičić član i Leonardo Jolić član.

Sud časti: Stanko Mikulić trajni đakon predsjednik, Nikola Žilić član i Adam Filipović član.

Novi predsjednik Udruge Mato Topić preuzeo je vođenje sabora i na kraju se obratio sudionicima sabora. Istaknuo je kako će Udruga i dalje djelovati prema smjernicama postojećeg Statuta Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko iz Zagreba. Zahvalio je na ukazanom mu povjerenju vođenja naše Udruge, pozvao je sve članove na suradnju te je zahvalio svim dosadašnjim članovima tijela Udruge kao i našim dragim franjevcima domaćinima prof. dr. fra Boži Lujiću, gvardijanu franjevačkog samostana Svetog Ilije u Zagrebu i fra Stipi Karajici vikaru u samostanu Svetog Ilije i župnom vikaru u franjevačkoj župi Svete Marije Anđeoske Sesvetska Sopnica (Dubrava / Zagreb). Također se zahvalio i župniku fra Zdravku Dadiću, definitoru bosanske provincije Bosne Srebrene, koji je u vrijeme održavanja 20. izbornog sabora Udruge bio na službenom putovanju u Sarajevu.

Vine Mihaljević